fbpx

Vrijwilligers informatie

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de Gelreman. Zonder vrijwilligers geen Gelreman. We zijn ook heel blij dat je je als vrijwilliger wil inzetten om de sporter een geslaagde dag te geven. Op deze pagina vind je de informatie die voor jou als vrijwilliger van belang zijn.

We zoeken mensen die ons kunnen helpen bij het organiseren, maar ook mensen voor de dagen rond en op de dag van het event. Denk hierbij aan;

  • Vrijwilligers op het parcours voor het veilig houden van het parcours
  • Evenement verkeer regelaars, hier voor doe je eerst een online examen.
  • Vrijwilligers voor het bemannen van de verzorgingsposten
  • Ervaren motor rijders om de organisatie en jury leden en pers rond te rijden tijdens het fiets onderdeel.
  • 1001 andere taken
  • Mede organisatoren

We zijn altijd opzoek naar meer vrijwilligers, ken je iemand die het ook leuk lijkt om de Gelreman tot een succes te maken, laat hem of haar dan contact opnemen.

Mocht je als nog een vraag hebben, neem dan gerust contact op via het contact formulier.

Aanmelden

De Gelreman is een hele triatlon waar de deelnemer 3,8km zwemt, 180km fietst om de dag af te sluiten met een marathon. Onze doelstelling is een evenement neer te zetten waar iedereen met plezier aan terug denkt. Hopelijk wil jij ook een onderdeel van dit mooie event zijn. Hieronder vind je meer informatie over de Gelreman.

 

Zwemmen

De triatleet zwemt 3,8  km in de Rijkerswoerdseplas. Deze recreatieplas kent de gehele zomer een goede waterkwaliteit. In twee ronden van 1.9 km volbrengen de triatleten de 3,8 km. De organisatie voorziet de triatleten van een badmuts. Uiteraard zorgen we goed voor de veiligheid van de triatleten en zal er op het water begeleiding zijn van kano’s en zal het parcours duidelijk zichtbaar zijn door boeien.

 

Fietsen

In de wisselzone maakt de triatleet zich klaar om in 4 ronden van 45 km de 180 kilometers te overbruggen. Dit parcours zal voor een groot gedeelte verkeersluw en verkeersvrij zijn. Via een prachtige route  over de dijk zal de triatleet richting Nijmegen fietsen en via het Noordelijkste puntje van Nijmegen weer terug keren richting Arnhem. Deze route van Nijmegen naar Arnhem gaat over een vier meter breed aangelegd fietspad tussen Arnhem en Nijmegen. Dit brede fietspad zal afgesloten zijn voor andere fietsers dus ruim baan voor de triatleet. Na 4 rondes keert de triatleet terug naar de wisselzone om te starten aan de marathon. 

 

Lopen

Weer terug in de wisselzone maakt de triatleet zich klaar voor het laatste onderdeel. De triatleet zal de 42,2 km volbrengen in het recreatiegebied “Park Lingezegen” dit ligt tegen de  Rijkerswoerdse plas aan. Supporters gaan de triatleten in zes ronden van 7 km de marathon zien volbrengen. Dit stuk is bijna verkeersvrij. Sommige stukjes zal je op een duidelijk afgezet gedeelte van de weg lopen. In deze ronde van 7 km zal de triatleet twee keer een viaduct over moeten. Dit maakt het met zes ronden een uitdagende afsluiter van deze triatlon.  

 

Schrijf je in als vrijwilliger bij de Gelreman en help mee om de eerste editie een succes te maken voor iedereen. Ken je nog iemand die ook misschien wil helpen, tip hem of haar!

Als vrijwilliger krijg je een Gelreman vrijwilligers shirt, een lunch pakket en de eeuwige dank van de atleten. En mocht je na het beleven van deze dag denken dat wil ik ook, de Gelreman biedt haar vrijwilligers voorrang bij het inschrijven voor de 2e editie. 

 

Hier zal later de informatie te vinden zijn over de posten van de vrijwilligers op het parcours.

Bij de Rijkerswoerdseplas is er parkeergelegenheid, echter willen we deze zoveel mogelijk vrijhouden voor onze deelnemers. Uiteindelijk zijn ze na het voltooien van de Gelreman afgepeigerd van de inspanning en gunnen we ze een kort loopje naar de auto.

Kom zoveel mogelijk op de fiets als je taak dat toelaat. Sta je ver weg op het fietsparcours dan blijft de fiets natuurlijk een mooi vervoermiddel, vertrek wel op tijd. 

Als alle taken bekend zijn zullen we ook meer informatie bekend maken over parkeren en tijdelijke parkeerplaatsen.