fbpx
Geen sportevent kan draaien zonder de onvoorwaardelijke steun van velen vrijwilligers.

Zo ook bij de Gelreman en wij zoeken veel vrijwilligers. Ben jij er deze dag(en) bij om een top dag te maken voor de triatleten en zelf ook te genieten van dit bijzondere event? 

We zoeken;
 • Kanoers
 • Mensen op de posten langs het fiets parcours
 • Bezetting voor de voedingsposten
 • Motards
 • Allrounders
 • op en af-bouwers 
 • etc etc
Natuurlijk zorgen we goed voor onze vrijwilligers. We zorgen voor eten en drinken, een sportief vrijwilligersshirt en een handig Gelreman rugzakje. En bovenal de eeuwige dank van de deelnemers.

Heb je vragen, stel ze gerust!
We hopen je (weer) te mogen verwelkomen als vrijwilliger.
 
Team Gelreman

De laatste dagen krijgen we meer vragen of de Gelreman toch door gaat. Velen geven aan dat het bericht van de NTB hun hoop heeft gegeven. En oh wat snappen wij dat goed want ook wij kijken uit naar wedstrijden van onze prachtige sport. 

Met veel pijn in het hart hebben vele organisaties hun wedstrijden moeten annuleren. Dat waren lastige besluiten. Deze besluiten werden al vroeg in het seizoen genomen omdat we ons beseffen dat een goede voorbereiding van jullie een belangrijk onderdeel is van een veilige wedstrijd. Maar naast dat jullie je drie keer in de rondte trainen werkt de organisatie vanaf april al aan de Gelreman om een goed evenement neer te zetten. 
Al zouden wij keihard ons best willen doen om de Gelreman toch te organiseren denken we om de onderstaande redenen dat  het simpelweg niet verstandig is. 

 • Gemeenten in ons geval drie..... hebben aangegeven op moment geen vergunningen te verstrekken. 
 • Vele deelnemers hebben hun focus gezet op de Gelreman 2021 en zijn hun trainingen ook gaan aanpassen en zitten wat dat betreft niet op schema. 
 • Zowel jullie als de organisatie zijn andere plannen gaan maken om de zomer toch een beetje leuk door te komen. 
 • Verder vinden we de besluiten van de regering best wat wispelturig. Zo geeft men aan tot 1 sept niets en zo kan “alles” weer per 1 juli. Als we zouden besluiten toch alles op alles te zetten gaan we de volledige kosten maken en dat betekent dat we geen geld meer terug kunnen geven als de overheid toch besluit dat er geen event mogen komen. 
 • Verder zijn deelnemers een belangrijke factor maar vergeet niet dat een wedstrijd alleen succesvol wordt met genoeg vrijwilligers. Die nu best lastig te vinden zijn omdat ook zij andere plannen hebben gemaakt. 
 • De 1,5 meter regel blijft gelden, niet voor de wedstrijd maar wel voor het publiek, vrijwilligers, pastaparty enz enz. Mogen starten is een maar een feestje van je wedstrijd en finish maken is twee. 


Wel merken wel dat het enthousiasme groeit om in de te schrijven voor 2021. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook daarvoor krijgen we verzoeken of inschrijven voor 2021 al kan. 
Dus hebben we wel besloten dat mensen die graag een stip aan de horizon willen om alvast voor de Gelreman 2021 te trainen we het inschrijf formulier gaan aanpassen en de inschrijving gewoon lekker open gaan zetten. 

Ps  voor alle deelnemers van 2020 blijven dezelfde afspraken van kracht zoals gecommuniceerd. En jullie plekje is gegarandeerd in 2021!

Met sportieve groet,
Team Gelreman