fbpx

De laatste dagen krijgen we meer vragen of de Gelreman toch door gaat. Velen geven aan dat het bericht van de NTB hun hoop heeft gegeven. En oh wat snappen wij dat goed want ook wij kijken uit naar wedstrijden van onze prachtige sport. 

Met veel pijn in het hart hebben vele organisaties hun wedstrijden moeten annuleren. Dat waren lastige besluiten. Deze besluiten werden al vroeg in het seizoen genomen omdat we ons beseffen dat een goede voorbereiding van jullie een belangrijk onderdeel is van een veilige wedstrijd. Maar naast dat jullie je drie keer in de rondte trainen werkt de organisatie vanaf april al aan de Gelreman om een goed evenement neer te zetten. 
Al zouden wij keihard ons best willen doen om de Gelreman toch te organiseren denken we om de onderstaande redenen dat  het simpelweg niet verstandig is. 

 • Gemeenten in ons geval drie..... hebben aangegeven op moment geen vergunningen te verstrekken. 
 • Vele deelnemers hebben hun focus gezet op de Gelreman 2021 en zijn hun trainingen ook gaan aanpassen en zitten wat dat betreft niet op schema. 
 • Zowel jullie als de organisatie zijn andere plannen gaan maken om de zomer toch een beetje leuk door te komen. 
 • Verder vinden we de besluiten van de regering best wat wispelturig. Zo geeft men aan tot 1 sept niets en zo kan “alles” weer per 1 juli. Als we zouden besluiten toch alles op alles te zetten gaan we de volledige kosten maken en dat betekent dat we geen geld meer terug kunnen geven als de overheid toch besluit dat er geen event mogen komen. 
 • Verder zijn deelnemers een belangrijke factor maar vergeet niet dat een wedstrijd alleen succesvol wordt met genoeg vrijwilligers. Die nu best lastig te vinden zijn omdat ook zij andere plannen hebben gemaakt. 
 • De 1,5 meter regel blijft gelden, niet voor de wedstrijd maar wel voor het publiek, vrijwilligers, pastaparty enz enz. Mogen starten is een maar een feestje van je wedstrijd en finish maken is twee. 


Wel merken wel dat het enthousiasme groeit om in de te schrijven voor 2021. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook daarvoor krijgen we verzoeken of inschrijven voor 2021 al kan. 
Dus hebben we wel besloten dat mensen die graag een stip aan de horizon willen om alvast voor de Gelreman 2021 te trainen we het inschrijf formulier gaan aanpassen en de inschrijving gewoon lekker open gaan zetten. 

Ps  voor alle deelnemers van 2020 blijven dezelfde afspraken van kracht zoals gecommuniceerd. En jullie plekje is gegarandeerd in 2021!

Met sportieve groet,
Team Gelreman

Helaas ook geen Gelreman in 2020. Na het bericht van de overheid 21 april 2020 hebben we direct contact opgenomen met de betrokken gemeenten over mogelijk verschuiven naar begin september. Duidelijkheid krijgen is erg lastig omdat gemeenten het landelijk beleid moeten volgen. Wel werd duidelijk dat de wedstrijd corona proof zou moeten worden, met nog steeds een reëel risico dat de vergunning nog op elk moment ingetrokken kon worden.

In eerste instantie hebben we al onze creativiteit erop los gelaten. Maar langzaam kwam ook de realiteit naar boven en de vraag “Is dit nog wel iets wat lijkt op een event zoals we willen dat mensen de Gelreman herinneren"
 
We nemen jullie graag even mee in een aantal aanpassingen. 

 • Geen pasta party
 • Deelnemersinfo en nummer ophalen in tijdslots en dan weer terug naar huis 
 • onduidelijk of verblijfslocaties open zijn
 • klaar maken voor de wedstrijd van deelnemers in tijdsslots en met een paar tegelijk de wisselzone in
 • een rolingstart
 • oproep zo min mogelijk support mee te nemen
 • oproep niet naar de wedstrijd te komen kijken 
 • geen fysiek contact met deelnemers/finishers. 
 • medaille en tshirt in een tasje op afstand uitreiken. 
 • Enz enz enz. 

En toen dachten we.... dit moeten we niet doen????. 

Wij denken dat dit teveel afbreuk doet aan dat wat het moet zijn. Een bruisende editie van een aantal lange afstands idioten met aanhang en support ondersteunt door een gave groep vrijwilligers die een dag opofferen om te helpen. 

Dus helaas geen editie Gelreman 2020. 

Maar “ho even”. Als jullie nu denken wat erg, willen wij het volgende graag delen. 
Was alles voor niets aan voorbereiding? Nee absoluut niet! We waren iedere keer weer blij dat er iemand gekozen had om zich in te schrijven, we waren dankbaar voor alle samenwerkingspartners die na vorig jaar weer graag mee wilde doen. Dankbaar dat zij na ons besluit meteen weer in de agenda 2021 hebben gezet. 
Sponsoren van de eerste dag. Sanas, Easy Tent, SaniCompany, Eet cafe de Woerd, Volta Energy, Nienhaus, Biemme en Shirtdrukker.nl  

En wat hebben we genoten tijdens al onze ontmoetingen met jullie tijdens de hoodie zomertoer en bij ieder handgeschreven kaartje wat we in een kadopapiertje pakte voor degen die we niet konden bezoeken. 

Wij hopen jullie allemaal te zien op 28-8-2021 want dan gaat de volgende Gelreman plaatsvinden. 

Tot dan!!!!
Zorg goed voor elkaar 
Team Gelreman

Sanas is de sportvoeding sponsor van de Gelreman editie 2019. Hier zijn wij natuurlijk heel blij mee. Sanas heeft voor de Gelreman deelnemers een speciaal actie pakket samen gesteld. Deelnemers hebben de actie code in de mail ontvangen.

Wil je meer weten over Sanas kijk dan eens op hun web site, https://www.sanas.nu Nieuwsgierig hoe onze ambassadeur Evert Scheltinga Sanas sportvoeding bevalt? Lees zijn verhaal en die van Diederik op https://www.sanas.nu/team4talent-triatlonteam/#more-5024

De website is geüpdatet en het loopparcours is bij de deelnemer informatie tab terug te vinden. Verder is het fietsparcours aangepast in overleg met de politie en de gemeenten. Dit om het parcours zo veilig mogelijk te maken. Hierdoor maken we een paar km meer in Arnhem en gaan we niet meer door Lent. Dit scheelt in één keer drie rotondes en een druk stukje dijk :-). 

Kijk snel bij de parcours informatie

of download de GPX files Download GPX

 

Gelreman Strava Club

We kregen de vraag van een deelnemer of er ook een strava groep komt. Dat was natuurlijk een super idee dus die groep is inmiddels aangemaakt en deelnemers kunnen zich laten toevoegen aan deze groep zodat de deelnemers elkaar in deze groep kunnen volgen en uitdagen?

Ongeveer een kwart van de deelnemers zit in de Strava groep en traint er al lekker op los. Mooi weer vertaald zich meteen in meer fiets uren bij de meeste deelnemers.

Als je toegevoegd wilt worden kun je via strava een aanvraag doen en dan voegen wij je toe aan de groep. https://www.strava.com/clubs/gelreman